(123)456 7890 [email protected]

Hebben infraroodpanelen ruisonderdrukkingsfuncties?

infraroodpanelen ruisonderdrukkingsfuncties

Zoals bij alle HIES-geaccrediteerde installateurs bieden de verwarmingsspecialisten waarmee we samenwerken onze consumenten gemoedsrust doordat ze regelmatig op een aantal gebieden worden doorgelicht. Dit geldt ook voor gezondheid en veiligheid, wat belangrijk is als het gaat om het verwarmen van uw huis, vooral als u kleine kinderen of ouderen bij u heeft wonen. Infraroodpanelen gebruiken dezelfde straling als de zon, wat betekent dat het volkomen veilig is in gebruik en geen UV-straling afgeeft.

De panelen maken gebruik van ver-infraroodstraling, die wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de kamer, waardoor deze snel en effectief worden verwarmd. Deze warmte is niet alleen efficiënter dan traditionele convectieverwarming, maar ook veiliger omdat deze zich niet op dezelfde manier verspreidt als conventionele radiatoren. Dit komt doordat de golven aan de oppervlakte worden uitgezonden en slechts tot een bepaalde diepte doordringen, waardoor er geen kans is op een gevaarlijk oververhittingseffect zoals bij een radiator.

infraroodpanelen

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

Infraroodpanelen hebben bovendien een stille werking, wat ideaal is voor ruimtes waar geluid storend kan zijn, zoals kantoren, klaslokalen en ziekenhuizen. Het gebrek aan luchtbeweging en het feit dat ze objecten verwarmen in plaats van de lucht zelf, minimaliseren ook de circulatie van stofdeeltjes die allergieën en ademhalingsproblemen kunnen verergeren.

Hebben infraroodpanelen ruisonderdrukkingsfuncties?

Dit is nog een reden waarom IR-panelen vaak worden gebruikt als secundaire vorm van verwarming in woningen die al zijn gebouwd volgens extreem hoge isolatienormen, zoals passiefhuizen of huizen die zijn gebouwd met behulp van de Passiefhuis-methodologie. Ze zijn ook een populaire keuze om voor korte perioden extra warmte toe te voegen in ruimtes die niet comfortabel kunnen worden verwarmd door luchtverwarmingssystemen, zoals grote buitenruimtes en gebouwen met zeer hoge plafonds.

Infraroodverwarming is ook milieuvriendelijk, omdat het minder energie verbruikt dan gasboilers en geen schadelijke uitstoot veroorzaakt. Ze verbruiken ook minder energie per kamer dan conventionele radiatoren, waardoor uw kosten tot wel 40% kunnen dalen.

Een ander voordeel van IR-stralers is dat ze niet worden beïnvloed door vocht, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor gebruik in badkamers en andere ruimtes waar vocht aanwezig kan zijn. Dit betekent ook dat ze kunnen worden geïnstalleerd in zolderverbouwingen, serres en andere ruimtes die doorgaans moeilijk te verwarmen zijn met een conventionele radiator.

Een ander voordeel van IR-verwarming is dat ze dankzij hun strakke en eigentijdse ontwerpen ook als interieurdecoratie kunnen fungeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, waaronder enkele die zijn ontworpen om spiegels na te bootsen, wat een geweldige manier kan zijn om een subtiel en stijlvol element aan uw interieur toe te voegen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Sommige modellen zijn zelfs verkrijgbaar met een gedrukte afbeelding erop, wat een leuke en creatieve manier kan zijn om uw huis te personaliseren. Houd er echter rekening mee dat dit soort panelen professioneel moeten worden geïnstalleerd om de beste resultaten te bereiken. Om dit te garanderen, is het raadzaam om eerst met een van onze gespecialiseerde verwarmingsmonteurs te spreken voordat u een aankoop doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *